Over ons

Published in General

Over ons

Pioenenrozen Specialist

Wij van R2 Flowers BV zijn een enthousiast team van Pioenen specialisten. Er is een nauwe samenwerking met alle top kwekers van uitstekend, gezond en NAK-TR2Pioenrozen - Bowl of Cream gekeurd uitgangsmateriaal. Wij staan u dan ook heel graag bij met de investeringen die u wilt gaan maken om uiteindelijk zo snel mogelijk rendement te maken. Open en eerlijk rendement van uw geld. Helaas kunnen particulieren niet bij ons terecht en hebben wij onze handen vol aan de business to business handel.

Pioenenrozen exporteurs

Omdat R2 Flowers BV als enige bemiddelingsbureau de gehele Pioenen vraag en aanbod in kaart heeft gebracht, kunnen wij alle Export/Retail bedrijven goed van dienst zijn met hun vraag- en overschot-lijsten. Geen van de grote bemiddelingsbureaus heeft het totaal aanbod van R2 Flowers BV.

Advies

Graag begeleiden wij u met uw teeltplan met een onafhankelijke advies uit het gehele assortiment van de ca. 750 Pioenenkwekers uit ons klantenbestand. Niet zoals het altijd is gegaan, de “favorieten”, lees de overige voorraad, van de des betreffende stekken leveranciers. Er worden nog steeds soorten Pioenen verkocht die in bepaalde gebieden niet goed groeien, of niet geschikt zijn voor in de kas. Materiaal kopen is niet moeilijk, maar het blijft een uitdaging om samen met u, een met marktcijfers onderbouwd plan te maken. Bij ons gaat er geen dag voorbij dat er Pioenrozen verkocht worden. Dat betekent dat wij als geen ander de markt kunnen overzien en dus ook een goed advies kunnen geven, wanneer het beste tijdstip is om te kopen of te verkopen. Maar vooral tips, welke wel of niet te kopen.

Rendement

R2 Flowers BV is bij uitstek het adres voor uw rendement. De jarenlange ervaring van R2 Flowers BV geeft de meeste kans op het slagen van uw teelt of project. Natuurlijk is het beste uitgangsmateriaal het belangrijkste om mee te starten. Maar het hoeden voor beginners fouten kan uiteindelijk ook heel veel tijd, geld en energie besparen. Waarom het wiel zelf uitvinden als R2 Flowers BV u kan helpen om de juiste stappen te zetten.

Voor de volgende teelten kunt u bij ons adviezen krijgen of materiaal bestellen:
 • Uitgangsmateriaal voor snijbloemen kwekers
 • Uitgangsmateriaal voor kassen en/of plastic tunnels
 • Uitgangsmateriaal voor containerteelt van P9 tot 15 l containers
 • Buitenlandse snijpioenroos projecten
 • Aan- en verkoop van traditioneel en nieuw assortiment
 • Begeleiding van de aan- en verkoop van uw stekkenteelt
 • Verkoop van Pioenbloemen en of bloemenpercelen
 • In- en verkoop of verhuur van Pioenbloemen percelen en complete kwekerijen
 • In- en verkoop van buitenlandse Pioenrozen kwekerijen of projecten
 • In- en verkoop voor exporteurs / droogverkoop / daghandel
 • In- en verkoop van ITOH Pioenenrozen

Toekomst

R2Pioenrozen - Red CharmDe toekomst van de Pioenrozen teelt ziet er gunstig uit. De vraag neemt gestaag toe en steeds meer exporteurs en handelaren zien kansen in het buitenland. Bepaalde regio’s in de wereld vragen om grote partijen van goed materiaal en de nieuwe markten vragen weer om nieuwe en aparte soorten. Beide kanalen zitten in de groei.

Prachtig is het mee te mogen maken dat er zoveel kansen voor kwekers en handelaren zijn in deze moeilijke tijden. Wel zie ik een ontwikkeling in de vraag naar goede kwaliteit uitgangsmateriaal. Waar bestaande oudere kwekers de ontwikkelingen niet meer bij kunnen houden is er een inhaalslag gaande naar moderne en grote eigentijdse ondernemingen. Ook de buitenlandse klanten groeien. Een exporteur moet dan ook grote partijen kunnen kopen bij de Hollandse Pioenenkwekerijen.

Ondertussen wordt er gewerkt aan het verbeteren van het in bloei krijgen van de Pioenen op pot. Hier is jarenlang in gerommeld met minder goed uitgangsmateriaal. De pottenteelt vraagt ook om een specifieke keuze van het assortiment. De laatste jaren hebben wij de kennis in huis om daar een mooi product voor neer te zetten. Dit kan weer heel veel kansen bieden voor de op-potters die leveren aan het grootwinkelbedrijf. Voor het slagen van welke Pioenenteelt dan ook, is meer kennis nodig dan er tot nu toe is geboden.

Itoh hybriden

Een prachtig voorbeeld van modern ondernemen is het bedrijf Itoh Peony Plus BV. Deze heren hebben een aantal jaren terug flink geïnvesteerd in een specifiek onderdeel van de Pioenenteelt. Ze telen alleen Itoh Hybriden of Intersectionals. Daar hebben ze inmiddels een zeer groot marktaandeel in weten te bereiken. Bij dit bedrijf wordt keihard gewerkt om een kwaliteitsproduct te verkopen. De gebruikers van de bestaande Itoh’s als Bartzella, Garden Treasure, Canary Brilliants@ en Cora Louise, weten de kweker ondertussen goed te vinden. Maar ook van de nieuwe soorten worden partijen opgebouwd. Deze zullen de aankomende jaren op de markt verschijnen. Hierbij valt te denken aan: First Arrival, Magical Mystery Tours, Callies Memory en Yankee Doodle Dandy. De verkoop wordt geregeld door R2 Flowers BV. Maar ook van de andere aanbieders verkopen wij de meeste Itoh’s.

Vraag- en aanbodslijsten zijn vrijblijvend op aanvraag verkrijgbaar.

R2 Flowers BV
Richard Jong
06-13144202
r.jong@r2flowers.nl